Staël von Holstein lämnar Icon

Lämnar bolaget i protest

NYHETER

Nu lämnar han skutan.

Icon Medialabs grundare Johan Staël von Holstein lämnar bolaget i protest, säljer sina aktier och lämnar sin ordförande post i Asien.

– Det är naturligtvis trist att lämna Icon på ett ganska så tråkigt sätt. Det är väl om inte mitt livsverk en baby som jag har lagt blod, svett och tårar på i fem år, säger han till nättidningen Vision.

Foto: Andreas Hillergren

Det har varit ett omtumlande år med hård maktkamp i it-företaget Icons ledning.

En av grundarna, 37-årige Johan Staël von Holstein, utkämpade i höstas en strid med Icons dåvarande vd Ulf Dahlsten om Icon Asiens framtid. Icon skulle köpa Asienbolaget trots att asienägarna inte samtyckte men affären sprack på grund av börsraset.

Trots att Ulf Dahlsten fick gå efter misslyckandet trodde von Holstein att han skulle få rätt och få styrelse medlemmarnas sympati och stöd.

Så blev det inte.

Holstein drog det kortare strået, något som ska vara en av anledningarna till att han nu lämnar företaget.

Den nuvarande ordföranden för Icon International, Björn Nordstrand vill inte kommentera von Holsteins version utan säger till Vision att ”det får stå för honom”.

Enligt Icon Asiens Göran Malm har aktieägarna aldrig krävt von Holsteins avgång, som har mer att göra med hans familjesituation, att han velat flytta tillbaka till Europa.

Von Holstein har redan sålt samtliga aktier i Icon international och kommer även att sälja dem han har i Icon Asien, enligt Vision.

– Icon är ett helt avslutat kapitel för mig, säger han.

Johan Staël von Holstein Grundade 1996 Icon Medialabs tillsammans med Magnus Lindahl, Erik Wickström och Jesper Jos Olsson.

Icons skapare flyttar nu hem till Sverige. Diverse

projektjobb för Letsbuyit, ett annan krisdrabbat företag som han varit med om att skapa kommer att fylla ut en del av hans tid. I övrigt vet han inte.

"Vi får se, säger han till Vision.

Annika Sohlander