Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Fångad av en stormvind

SOLLENTUNA

    Svinga yxorna och sparka in stegjärnen.

Låtsas att du är ute i vildmarken.

I dag öppnar mässan som ska inspirera till att just du hittar din sport. Därför får besökarna på Vildmarksmässan i Sollentuna gratis prova på massor av olika aktiviteter.

Aftonbladets Bella Tidblad har testat.

Stormsimulator

Hysteriskt komiskt och dödligt allvarligt. Här handlar det om att i 25 sekunders vind försöka krypa in i en vindsäck. Helt utblåst försöker man bara få någon ordning på vindsäcken som står som ett ballongsegel. Allt känns helt vansinnigt omöjligt, men då ska man komma i håg att på riktigt – på fjället – kan det vara bra mycket kallare.

 

Isklättring

Sveriges första inomhusvägg för isklättring. Den härliga känslan och koncentrationen är inte långt ifrån den utomhus – men den frigolitliknande plasten som yxorna och stegjärnen biter i är både mjukare och halare. Och här är det varmare, mycket varmare, under hjälmen.

 

Multisport

Fullt ös från början till slut. Utmana kompisar på cykling, kajaksimulator och repklättring med jumarklämmor. Det kan man ta ut sig helt för här gäller det att pressa tiden. På repklättring är tekniken helt utslagsgivande, annars står man och trampar på samma ställe. Först upp i taket ringer på klockan.

 

Kanot

Prova på, men inte ta ut svängarna. Besökarna på mässan får sitta i en stor och trygg familjekanadensare. Det blir inte helt lätt att försöka ta sig runt i den fyrkantiga kanotbassängen.

 

Skytte

Trevlig sysselsättning där utmaningen är att försöka vara snabb. Välj mellan pistol och gevär, försök att på sex meters avstånd träffa fem fasta mål. Men krutet till kolsyrevapnen kostar pengar: 10 kr för sex skott och 20 kr för tolv. Och du, glöm inte cowboyhatten.

Bella Tidblad
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet