Tre män misstänks i dubbelmordet

NYHETER

GÖTEBORG

När två män hittades mördade i Göteborgsförorten Angered i somras var det en gåta för polisen.

Nu har tre män anhållits misstänkta för medhjälp till mord.

Foto: BENGT KULÉN
DUBBELMORD Det var i den här utbrända bilen som de två mördade 22-åringarna hittades.

Polisen är mycket förtegen om gripandena. I dag väntas de tre männen dock begäras häktade.

En av dem, en 20-åring från Borås, är grovt belastad. Han dömdes för en månad sedan för en guldkupp till två och ett halvt års fängelse.

Han deltog i en liga som rånade en guldsmedsverkstad i Falköping förra våren. De tvingades sig då in i verkstaden, som ligger i ett villaområde. De bakband det äldre par som drev verkstaden och stal värdeföremål för cirka 750 000 kronor. 20-åringens kumpaner greps en efter en, men 20-åringen själv fångades in först i januari i år i Borås. Han hade då varit efterlyst alltsedan rånet.

Försökte övermanna polisen

När han skulle gripas, försökte han övermanna poliserna och smita, men brottades ner efter ett våldsamt slagsmål.

När han greps av Göteborgspolisen i förrgår satt han i häktet i Skövde och väntade på en ny rättegång, den här gången för grov utpressning. Han hade tillsammans med några kumpaner hotat en restaurangägare i Borås och krävt att få ta över garderoben, ställa in spelmaskiner och få jobb som vakt, skriver Göteborgs-Posten.

De två andra som nu anhållits för dubbelmordet är dels en 24-årig man som saknar fast adress, dels en 26-årig göteborgare som inte tycks ha något brottsregister.

Det var natten till 17 augusti förra året som de två 22-åriga männen påträffades döda intill en brinnande bil i ett avsides område vid Angereds kyrka. De hade skjutits.

Lars Söderberg