Tre allvarligt skadade i byggras

Lasten från trucken var för tung

NYHETER

Tre män skadades allvarligt då en byggnadsställning gav vika inne på Chalmers område i Göteborg i förmiddags.

En av byggnadsarbetarna föll från 10-15 meters höjd.

De andra två klämdes fast under rasande gipsplattor och byggmaterial.

De tre byggnadsarbetarna befann sig vid tiotiden i förmiddags högt uppe i en byggställning på byggarbetsplatsen vid Chalmers tekniska högskola. Samtidigt lastade en så kallad girotruck upp en stor bunt gipsplattor till byggställningens fjärde plan.

Lasten för tung

När truckens gaffel ställde av sin last rasade hela planet.

En av byggnadsarbetarna föll handlöst till marken, ett fall på 10 till 15 meter. De andra två klämdes fast på ett av våningsplanen. Över dem rasade stora mängder gipsplattor och annat byggmaterial.

Fick inre skador

- Två av männen är mycket allvarligt skadade. Det handlar om inre skador, bröst- och ryggsmärtor och flera frakturer, berättar Hans Bäckåsen på räddningstjänsten i Göteborg till aftonbladet.se.

De skadade männen grävdes snabbt fram ur de rasade massorna, fixerades inne i ambulansen för att undvika att förvärra skadorna och fördes till Sahlgrenska sjukhuset.

Fästen brast

I nuläget finns ingen förklaring till vad som orsakat raset. Men polis på plats har konstaterat att ett fäste på en av byggställningens bärande armar gått av. Området är avspärrat för fortsatt teknisk utredning.

Enligt Hans Bäckåsen på räddningstjänsten i Göteborg går det ännu inte att säga om byggnadsarbetarnas skador är livshotande.

Claes Thunblad