Nu ska de spela sjuka – på scen

Succéserien blir teaterpjäs

NYHETER

Björn Gustafson och Ulf Brunnberg drar på sig sjukhussärkarna igen.

I höst sätts pjäsversionen av tv-serien "Sjukan" upp på Scalateatern i Stockholm.

- Det kändes klockrent att välja den, säger Ulf Brunnberg.

Foto: SANNA SJÖSWÄRD
NYTT OCH GAMMALT I teateruppsättningen av tv-serien "Sjukan" återfinns de eviga patienterna Ulf Brunnberg och Björn Gustafson. Nya i gänget är Sofia Bach och Figge Norling.

Tv-serien "Sjukan" sändes första gången i Sveriges Television 1995 och repriserades så sent som förra sommaren, med strålande tittarsiffror.

Två miljoner människor såg den då.

- Det var fantastiska tittarsiffror, vi fattade ingenting. Vi kände att det här måste vi fortsätta med, säger Ulf Brunnberg.

Hörs i radio

Björn Gustafson gör såklart den eviga patienten Hersby och Ulf Brunnberg gör lika självklart lika eviga patienten Ahlénius.

Morsgrisen Larsson spelas i pjäsversionen "Hela sjukan" av Figge Norling, som just nu hörs i radions P3 i "Clownen luktar bensin".

Thomas Hellberg, som bland annat spelade kapten Lager i "Rederiet" spelar läkaren, Göran Formark, som senast synts i Kanal 5:s "Hotell Seger" och "Skärgårdsdoktorn", spelar sjukskötaren.

Sofia Bach, nyss utexaminerad från scenskolan, spelar sjuksköterskan.

Andra speglingar

För regin står Thomas Ryberger som regisserade den senaste filmen om Jönssonligan - med radarparet Gustafson och Brunnberg.

- Roligt kommer det att bli för både skådespelare och publik. Men det finns ju andra speglingar av det här. Sjukvården behandlas styvmoderligt i samhället i dag. Pjäsen speglar hela samhället, säger Brunnberg.

Repetitionerna startar i maj och den 25 september har "Hela sjukan" premiär.

Lisa Pehrsdotter