Polisens teori: Vaktmästarens kropp dumpad

Tre män häktade för mord

NYHETER

Dagen före julafton försvann en 41-årig skolvaktmästare i Värmland. Tre män misstänks nu ha mördat honom.

De ville hämnas hans uppträdande mot en kvinnlig bekant, misstänker polisen.

Foto: Lars Hedelin
Tros ha mördat som hämnd En av de häktade männen hämtas av polisen. Polisens huvudspår är att skolvaktmästaren i Arvika blev mördad för att han trakasserat en kvinna och att hans kropp sedan blev dumpad.

Arvika tingsrätt häktade i går männen som misstänkta för dådet trots att offrets kropp är spårlöst försvunnen.

En av de misstänkta, en 33-årig man, häktades i sin frånvaro. Han är en känd brottsling och medlem i den norska mc-klubben Four Horsemen som sympatiserar med Hells Angels. Polisen tror att 33-åringen, som nu är internationellt efterlyst, kan gömma sig i Norge.

Vittnen har i nya polisförhör berättat att trion ville ta livet av den 41-årige skolvaktmästaren. Dessa uppgifter är nu åklagarens trumfkort.

Sägs ha trakasserat ex-flickvännen

Före sin död sägs skolvaktmästaren ha trakasserat en ex-flickvän till en av männen. Den 20 december trängde han in i kvinnans bostad när hon stod med barnen och kokade knäck. Skolvaktmästaren var berusad och betedde sig hotfullt.

I panik kontaktade kvinnan sin förre pojkvän som kom dit tillsammans med flera kompisar. Han slog skolvaktmästaren i ansiktet och skallade honom.

De följande två dagarna var telefontrafiken tät mellan de misstänkta männen, enligt polisens kartläggning. Polisens teori är att de ville hämnas eller sätta stopp för trakasserierna.

Utredarna misstänker att gänget den 23 december träffade skolvaktmästaren, mördade honom och sedan dumpade liket.

Åklagaren Peter Hallgren anser att de nya vittnesmålen binder männen till brottet.

- Nu har vi säkra uppgifter på att han inte är livet och att han antagligen är dödad, säger han till Värmlands Folkblad.

Tidigare i utredningen gav vittnena andra uppgifter, men nyligen ändrade de sina berättelser och berättade om mordplanerna.

27-årig tvåbarnspappa

33-årig medlem i mc-gäng

25-årig man - ostraffad

Andreas Harne