Full domare tagen av piketpolis

Spottade,slogs och kallade polisen grisar

NYHETER

Den kvinnliga domaren från Högsta domstolen blev omhändertagen av polisen för fylla.

Hon spottade dem i ansiktet och förklarade att hon hatade poliser.

- Det var det mest förnedrande jag varit med om, säger Stefan, 35, piketpolis.

På den här busshållplatsen vid Orminge centrum omhändertogs den kraftigt berusade kvinnliga domaren. I en kasse hade hon sex enlitersförpackningar vin.

Nu är hon misstänkt för våld mot tjänsteman.

Domaren har haft flera välmeriterade jobb på topppositioner inom domstolsvärlden. Ett tag arbetade hon vid Högsta domstolen. Hon har även arbetat med ett flertal fall och utredningar där poliser begått brott och straffats.

Strax före klockan 18 på skärtorsdagen såg en piketpatrull hur en kvinna ramlade i backen vid en busshållplats i Nacka, söder om Stockholm.

När polisen kom fram konstaterade patrullen att hon var märkbart berusad och otrevlig. I en kasse hade hon sex enlitersförpackningar med vin.

Domaren blev våldsam

- Jag arbetar som domare och hatar poliser, skrek hon, enligt polisens protokoll över ingripandet.

Polismännen beslöt sig då för att omhänderta henne enligt lagen om berusade, LOB. Då blev hon otrevlig och våldsam.

Under färden till polisens fylleceller på Södermalm förklarade hon för poliserna att hon var från överklassen och att poliserna i bussen var lägre stående varelser.

Hon underströk sina påståenden vid ett flertal tillfällen genom att kalla den församlade piketpatrullen för "grisar" och "skithögar".

När hon klev ut ur piketbussen vid arrestintaget var hon högljudd och bråkig.

Det slutade med att den kvinnliga domaren sparkade en polisman två gånger på låret och spottade honom i ansiktet.

- Jag har blivit slagen och hånad i tjänsten tidigare, men det här var det mest förnedrande jag råkat ut för, säger Stefan som arbetar på piketen i Stockholm.

"En bild av vardagen"

Han har nu anmält henne för våld mot tjänsteman och förolämpning. På Svenska Polisförbundet ser man ytterst allvarligt på händelsen.

- Detta ger en bild av den vardag som poliser ofta möter, men man kan förvänta sig betydligt mer från en person med den här bakgrunden och den skolning som hon har, säger Jan Karlsen, ordförande i Svenska Polisförbundet.

Zendry Svärdkrona