Fansens röst

”Nu gäller det för oss fans att stötta både laget och Olle ”

NYHETER

Det ligger naturligt för supportern att leva i en känslomässig berg-och-dalbana. Lycka blandas med frustration och ångest, förhoppningar med tvivel. AIK:s inledning av allsvenskan har redan väckt starka känslor. Revansch-

lustan är givetvis enorm efter fjolårets besvikelser. Jo, en tredjeplats i allsvenskan och finalförlust i Svenska Cupen räknas numera som besvikelser för oss?

Vi känner redan doften av nya segrar. Assyriska i cupens sextondelsfinal var en aptitretare. Nu inväntade vi många poäng i allsvenskans inledning mot MFF och ÖSK. SMACK! En ynka poäng! Frustrationen syntes på planen och hördes på läktarna.

Tålamod är inte supporterns främsta egenskap, men nu gäller det att stötta laget och Olle. Sviker vi nu, efter två spelade omgångar i allsvenskan, vad har vi då för delaktighet i kommande framgångar?

I onsdags fick laget ett välbehövligt andrum i och med cupsegern mot ÖSK. Segern satt hårt inne men innebar kanske en del självförtroende och upplösta nervknutar.

Nu ser vi med tillförsikt fram mot den viktiga bortamatchen mot Norrköping.

AIK:s adelsmärke är hjärta, kämpaglöd och en tolfte spelare på läktarna. Vi supportrar ställer ofta berättigade krav och spelarna känner det. Låt oss bara inte glömma bort att tillsammans göra den här allsvenska säsongen till den fest vi så länge längtat efter. Någonting säger mig att om vi alla bjuder till så står vi gemensamt som vinnare på Råsunda den 27 oktober. Morgondagens invasion av Norrköping är ett ypperligt svartgult tillfälle att visa upp vad den tolfte spelaren betyder. Ta vara på det!

Stefan Widenholm (kassör i Allmänna supporterklubben)