Fansens röst

”Vi hoppas att Järnkaminerna jobbar för att stoppa ligister”

NYHETER

Fotboll är kärlek, lidelse och passion.

Mitt intresse vaknade på gamla Örbyvallen, där det omöjligt kunde bli inkast åt öster på grund av planens stora lutning och gamla Råå IP (San Siro) där man näppeligen kunde se nordvästra hörnflaggan om man stod i sydost.

Charmigt, lite lantligt, kul och fostrande. Här skolades många fina lirare bland maskros, kvickrot och murkna träbänkar.

Dock har jag bevistat fler fotbollsmatcher på läktaren än på plan.

Tjötig var man väl också som ung sjöman när sjömansprästerna i London, Antwerpwen och Rotterdam överfölls med frågor om dom kunde ordna biljetter till någon match.

I den trånga sjömanshytten trängdes Råå IF:s lilla klubbvimpel med Ajax och Newcastles lite större blaffor.

Tillbaka till nutid.

Tisdagens seger mot nykomlingen Djurgården kändes inte övertygande trots hyfsad insats i andra halvlek, dock blev kantspelet ganska sevärt stundtals. Kylan i avslutningarna är väl dock fortfarande ett HIF-dilemma.

Det verkliga sorgebarnet i den Helsingborgska publikfesten var dock huligankriget som började med förpostfäktningar och diverse bråk med omplåstring som följd, och slutade med misshandel av en 15-årig HIF- supporter.

Grabben blev oprovocerat påhoppad av 6-8 killar från Djurgårdsfirman och brutalt sparkad och hoppad på. Vi hoppas att Järnkaminerna verkligen jobbar på att stävja sådan ligistverksamhet.

Nu ser vi närmast fram emot att möta Sundsvall och därmed välkomnar vi Patronerna till Norrebro pub innan matchen!

Olle Rasmusson (styrelseledamot i Kärnan)

ARTIKELN HANDLAR OM