Fansens röst

”Se Sveriges största, bästa och vackraste damlag”

NYHETER

Vilken osannolik start på säsongen vi MFF:are har fått.

Avancemang i cupen, två raka 2–0-segrar mot tippade guldkandidater och serieledning (må hända efter endast två omgångar, men ändå.)

Ibland är det lätt att vara ljusblå.

I dag inleds en annan serie där vi hoppas på stora framgångar – damallsvenskan.

I 15 år i rad har MFF:s damlag placerat sig bland de tre främsta i allsvenskan. En unik bedrift inom svensk elitidrott. I synnerhet med tanke på att generationsväxlingarna kommer betydligt tätare inom damfotbollen. Tränare Lena Videkull har satt som mål att vinna både allsvenskan och cupen i år, och förutsättningarna finns verkligen.

Visst har rutinerade spelare som Pendyk och Zeikfalvy lagt skorna på hyllan, men med tanke på nyförvärven (Malin Andersson och Therese Sjögran) så finns det ingen anledning att sänka målsättningen. Båda är gjutna i det landslag som ska spela EM senare i sommar.

I truppen finns också andra landslagslirare som Caroline Jönsson, Karolina Westberg, Maria Nilsson och förra årets stjärnskott, Sara Larsson.

Våra A-lag, både på herr- och damsidan gör att Malmö FF är Sveriges bästa fotbollsklubb genom tiderna.

En utmärkt blickpunkt över historien görs i den bok som damsektionen presenterade i februari. "De söta ljusblåa kickande kickorna" (!) heter boken och jag kan bara uppmana alla att gå och se Sveriges största, bästa och vackraste damlag begå seriepremiär mot anrika Sunnanå SK på Malmö IP kl. 13.00.

En sak kan jag garantera – här kommer inte nykomlingen att vinna...

Mattias Larsson (ledamot i MFF Support)