Fansens röst

”Följ med och heja på Blomma, Eddie, Salle, Florre och alla andra”

NYHETER

Vad är det som egentligen är så roligt med fotboll? Jag menar, tjugotvå tokiga ungdomar som jagar någonting som kallas boll, och helt plötsligt efter 78 minuter blir elva av de där tjugotvå ungdomarna väldigt glada, och det av en enda anledning. Bollen har sparkats in mellan två stolpar och det är det som har framkallat deras glädjerus. Och det är det momentet som är fotboll.

Detta driver mig och många andra att ställa mig på läktaren och skrika ”kämpa IFK” eller någon annan väl vald ramsa, och det gapandet gör att jag får hävda mig via teckenspråk några dagar efter match, men som sagt, resultatet är det viktiga.

Det är exakt samma känsla som får mig att sätta mig i en trång buss i åtskilliga timmar ner till Trelleborg. Stämningen i bussen är som vanligt på topp, Pekingskivan Parken gör sitt bästa för att göra sig hörd över fansens glada sång i bussen när den basunerar ut IFK-låtar i bussens högtalare. Åtta timmar senare stiger vi av i ett kylslaget Trelleborg för att se sextio minuters bedrövlig fotboll. Men det är då, i den sextionde minuten som ”Floda” med en konststycke får bollen i mål.

Floda och hans kamrater i IFK blev glada, Peking Fanz blev helt hysteriskt glada. Och de åtta timmarna i bussen hem igen gick rätt så snabbt.

Jag vet att Pligg och company behöver stödet, och därför är det extra viktigt att du följer med Peking Fanz på landsortsturnén genom Sverige för att se vårat kära IFK besegra sina motståndare.

Så kom igen nu, följ med Peking Fanz på bortamatcher och hjälp till att heja fram Eddie, Salle, Florre, Blomma och de andra från vårt lag, ty vi ska aldrig mer höra att IFK var bättre förr.

Henrik Asplund (peking fanz-medlem)