Fansens röst

”Det är rätt kul att så många tycker att vi spelar tråkigt”

NYHETER

Att hålla på TFF är härdande.

Varje år får jag höra att mitt lag spelar tråkig fotboll och saknar både profiler och publik. Vångavallen väljs alltid till landets tristaste arena och experterna tippar ständigt att vi hamnar i botten av tabellen.

Som den enögda supporter jag är brukar jag försöka försvara mitt lags heder. Jag påpekar att publiksnittet är högt med tanke på att Trelleborg är en liten stad och att Vångavallen visserligen är trist men att den faktiskt är under ombyggnad. Jag framhåller att vi gör vår tionde raka säsong i allsvenskan, att vi blev sexa förra året och att vår nye tränare har utlovat mer teknisk och anfallsinriktad fotboll.

Jag ska inte förneka att det finns en viss charm i att alla tycker så illa om TFF. En seger kan kännas dubbelt så skön när man vet att motståndarnas supportrar tycker att vi är ett riktigt skitlag, och negativ uppmärksamhet är ju bättre än ingen uppmärksamhet alls.

Tänk till exempel så tråkigt det måste vara att hålla på Örebro, Häcken, Sundsvall eller något annat lag som nästan ingen bryr sig om.

Fast ärligt talat är gnället på TFF mest tröttande, framförallt eftersom de som gnäller i allmänhet inte vet så mycket om oss. Hur många av dem som klagar på Vångavallen har varit där? Hur många tyckare har över huvud taget sett oss spela mer än någon enstaka gång?

Hur många tippar att vi åker ur bara för att Ralf Edström gör det?

Till sist ett par rader till TFF:s styrelse: Testa marknadsföring! Jag har aldrig någonsin sett en affisch om att det spelas allsvensk fotboll i den här stan.

Magnus Nilsson (true blues)