30 års slit - men ingen guldklocka

Undersköterskan Lillemor blev bortglömd av chefen

NYHETER

I 30 år har Lillemor Hellquist arbetat åt landstinget. Men hon fick inte den sedvanliga guldklockan. Hon blev bortglömd och nu går felet inte att rätta till.

- Jag känner mig besviken och kränkt, säger hon.

Foto: Niclas Hammarström
besviken och kränkt Efter 30 års trogen tjänst visar landstinget sin uppskattning genom att ge de anställda varsin guldklocka. Men Lillemor Hellquist blir utan - på grund av att hennes chef slarvat.

I maj kommer hundratals landstingsanställda få varsin guldklocka som tack för lång och trogen tjänst. Dessutom är alla bjudna på en fin middag på Stadshuset.

Men Lillemor Hellquist ska inte gå.

Hon blev inte bjuden - trots sina 30 år som undersköterska på Huddinge sjukhus. Hennes chef glömde bort att anmäla henne.

- Jag kontaktade först personalkontoret och sedan min närmaste chef. Det enda de gjorde var att konstatera att jag inte var anmäld till utdelningen - och att felet inte gick att åtgärda, säger Lillemor Hellquist.

Hon kontaktade sjukhusledningen men inte heller de kunde ge henne något skäl till varför felet inte gick att rätta till.

- Jag känner mig oerhört besviken, jag kan faktiskt inte förstå varför det inte går att ordna fram en extra klocka till mig.

För sent att beställa klocka

Landstinget har redan beställt samtliga guldklockor och man säger att det går inte att lägga ut en extra beställning. Det är för sent helt enkelt.

- Detta är givetvis beklagligt, men vi har erbjudit Lillemor Hellquist att hon får gå på festen i år och få sin guldklocka nästa år, säger Björn Rosén, vd på Huddinge sjukhus.

Han har personligen bett henne om ursäkt och säger själv att han har svårt att förstå varför det inte går att ordna fram en klocka till.

Förbannad och ledsen

Men för Lillemor Hellquist räcker det inte med en ursäkt.

- Jag är både förbannad och ledsen över det här, att få en klocka först nästa år känns helt fel. Är det här tacken för 30 års slit?

Åsa Bergkvist som arbetar tillsammans med Lillemor Hell-

quist känner sig också upprörd över den grova missen.

- Om det är någon som gjort sig förtjänt av en guldklocka så är det Lillemor, hon är otroligt duktig och bra med patienterna.

Petra Axlund