Tonårspojkar använde hundvalp som fotboll

Polisen stoppade den brutala misshandeln

NYHETER

"Sony", 4 månader gammal, användes som fotboll av ett gäng tonårskillar i Norge.

Avsikten var sannolikt att träna valpen att bli en duktig kamphund.

Chockade människor blev i onsdags kväll vittnen till hur ett gäng pojkar i 16-17 årsåldern misshandlade en valp i Oslo i onsdags kväll, skriver norska Verdens Gang.

Ungdomarna både sparkade och slog lille "Sony". Enligt vittnesuppgifter ska pojkarna också ha knutit in valpen i en säck och använt honom som fotboll.

Målet: få hunden aggressiv

Gängets råa behandling var förmodligen ett sätt att få valpen att bli aggressiv och människofientlig - egenskaper som är åtråvärda hos en duktig kamphund.

"Sony" är bara fyra månader gammal. Hunden är antingen en pitbullterrier eller en amerikansk staffordshire-terrier, skriver VG.

Polis räddade hunden

Valpen räddades slutligen av polisen, som ryckte in och stoppade misshandeln. En polispatrull tog med sig hunden, men ungdomarna lät sig inte hindras av det.

Istället dök de flera gånger upp på polisstationen och krävde att få tillbaka hunden. Det fick de dock inte.

I onsdags kväll togs "Sony" om hand och fick vila ut. Nu tyder det mesta på att valpen kommer att bli omplacerad.

Polisen arbetar också med att hitta hundens ägare. Två ungdomar har uppgett att det är de som äger valpen, men enligt andra uppgifter till polisen har hunden vandrat runt mellan ett 10-tal personer.

Vanlig metod att träna valpar

Den här metoden att träna valpar blir allt vanligare, säger representanter för norska Djurskyddsföreningen. Där får man ständigt in anmälningar om hundägare som misshandlar sina djur på de mest groteska vis.

- Vi vet också att de låter hundarna gå lös på katter och andra djur, enbart för att få fram mördarinstinkter hos hunden, säger biolog Anton Krag till VG.

Händelsen i Oslo rubriceras som grov djurmisshandel, och ska nu utredas vidare.

Maria Saving

ARTIKELN HANDLAR OM