Kvinna drogar ner och rånar

Raggar upp män - följer dem hem för att stjäla

NYHETER

MALMÖ

Den 32-åriga kvinnan raggar upp männen på krogen, drogar dem och länsar sedan deras bostäder.

Nu har hon slagit till igen.

Foto: KRISTER HANSSON
Här hittade hon sitt senaste offer På den här restaurangen i Malmö träffade kvinnan den man i 50-årsåldern som hon följde med hem och som hon nu misstänks ha drogat och bestulit på arvegods och kontanter till ett värde av 138 000 kronor.

Kvinnans senaste offer är en man i 50-årsåldern i Malmö. Han träffade henne och hennes väninna på restaurangen Öst Kina i Malmö den 16 mars.

De lyckades förföra mannen och fortsatte hem till honom för att fortsätta kvällen. Sedan minns han ingenting förrän han vaknade på morgonen.

- Då var kvinnorna försvunna och med dem ett kassaskåp som innehöll arvegods och kontanter. Mannen uppskattar själv värdet av det stulna till 138 000 kronor.

Identifierade kvinnan på foto

Hos polisen kunde mannen identifiera den misstänkta 32-åriga kvinnan vid en fotokonfrontation. Hon greps och sitter nu häktad misstänkt för grov stöld.

- Hon har varit misstänkt för liknande brott tidigare, men då räckte inte bevisen mot henne, säger kriminalinspektör Torbjörn Fors.

Även då var det medelålders män som raggades upp på krogen och sedan drogades.

1 oktober 1999: En 62-årig bilhandlare bjöd hem två kvinnor som han träffat på Regina i Malmö. Han minns bara att de skålade i champagne. När han vaknade var kvinnorna försvunna med kontanter och smycken för 240 000 kronor.

2 oktober 1999: En 70-årig man bjöd hem tre kvinnor och en man som han träffat på dansrestaurangen Stadt Hamburg i Malmö. Han somnade direkt efter första drinken och sällskapet försvann med kontanter och konst för sammanlagt 9 500 kronor.

9 september 1999: En 50-årig man bjöd hem tre kvinnor och en man för att dricka kaffe. Mannen slocknade när han drack sitt kaffe och gästerna försvann med några tusen kronor.

28 augusti 1999: En 55-årig man bjöd hem två kvinnor som han träffat på en krog. Han köpte med sig en flaska vin från krogen som han bjöd på. När han vaknade några timmar senare var både kvinnorna och hans kontanter, cirka 1 000 kronor, borta.

Den 32-åriga kvinnan dömdes så sent som i april förra året till rättspsykiatrisk vård för grov stöld hemma hos en 89-årig kvinna i Älmhult.

Per-Ola Ohlsson