”Vem lyssnar på upprörda fans efter en bortamatch?”

NYHETER

Vi har kommit till slutet av april och jag kan konstatera att allt är precis som vanligt. AIK startar dåligt i fotbollen och blir sågade vid fotknölarna för att genast bli höjda till skyarna efter en bra match. Ekonomin kommer ofelbart på tapeten igen och vi förfasar oss över det urusla ekonomiska läget, för att snabbt konstatera med ett rått skratt, att Bajen har det sämre ställt. Cirkus Hockey fortsätter med att överraska på ett sätt som inte längre förvånar.

Vi har haft två bortamatcher och glädjande nog har vi varit över 2000 i både Malmö och Peking. Det har varit väldigt mycket folk på sittplats som tillsammans med ståplats skapat ett mäktigt tryck som förmodligen chockat hemmalaget.

I Malmö och Norrköping har det inte varit några som helst problem med hemmalaget, biljetter eller polis.

Livet som supporter leker helt enkelt.

Det känns därför oerhört illa att Göteborg skall fortsätta att utmärka sig negativt och behandla bortasupportrarna sämre än Per Gahrton i Malmö och leva kvar i det järnrörsberikade 80-talet.

Det som hände Bajen Fans i Göteborg riskerar att hända oss om ingenting görs. Själv tycker jag att debatten om demonstrationen i Malmö är utmärkt då vi supportrar i mångt och mycket har blivit behandlade på det viset under lång tid. Men vem lyssnar på en upprörd bortasupporter? Tyvärr får Göteborgspolisen ytterligare en möjlighet att träna inför toppmötet nu den 7:e maj. I morgon gäller TFF som inte är helt lätta att möta och jag får genast matchen 1996 i minnet (2-3). Efter derbyveckan vet vi om vi är i himlen eller helvetet. Allt är precis som vanligt.

Jonas Eneroth