”Rubrikerna om Dif-fansen ser jag som rena skämtet”

NYHETER

Förra lördagen spelade blåränderna äntligen sin första match på Stockholms Stadion för året.

Det kom mycket folk till matchen och vår tifogrupp hade arrangerat ett väldigt lyckat arktifo runt hela Stadionborgen. Det var staniolpapper i gult/rött/blått som reflekterades i den för dagen existerande solen (kolla bilderna på www.jarnkaminerna.nu).

Stämningen på Stadion var riktigt bra till en början, men sen kom 1-0 i baken och det man trodde skulle bli en underbar framgångsrik dag förvandlades till en dag lika rolig som en rotfyllning.

Då behövde Dif vårt stöd, men vi vet väl alla vad som hände? Det började regna nidramsor mot Zlatan.

Vi är djurgårdare, vi älskar Djurgårn och vi ska hylla och lyfta fram de våra i alla lägen, nidramsor kommer att finnas och motståndare ska man håna, men hånen får ALDRIG prioriteras framför hyllningarna till dom egna. Lägger vi all vår energi på Dif så får laget den efterlängtade 12:e spelare det behöver.

Det finns dock gränser. Jag tänker på åsikterna i tidningarna som landade i våra kiosker i söndags. Den soliga dagen var bortglömd, liksom tifot och den höga publiksiffran - visst!

Men att lägga tonvikten på rubriker som basunerar ut hur pinsamma Dif-supportrar är, som istället för att hylla (?!?) Zlatan hånar honom, ser jag som rena skämtet!

Vad menar ni? Hur kan man som så kallad expert ens komma på tanken att skriva en så amatörmässigt? Hur tror dessa "experter" att vårt lag skulle reagera om vi ställer oss och hyllar spelare ur andra laget?

I morgon åker i alla fall jag till Örebro för att se trenden vända, gör DU?

Richard