”MFF-are i Stockholm? Visst går det!”

NYHETER

MFF Support i Stockholm? Det går väl inte? Eller gör det det?

Förutom frågan om hur det är att vara tjej i en supporterförening, så är det nog den allra vanligaste frågan jag får. Och svaret? JA, så klart! Visst går det, och ganska bra dessutom.

Just nu är vi cirka 100 medlemmar och vi växer hela tiden.

I lördags hade vi "hemmapremiär" på Stockholms Stadion. Uppladdningen började redan 12.00 med att förbereda tifot till matchen. 1 500 ljusblå ballonger skulle stiga upp i skyn när "di blåe" klev in på planen.

Härlig vårvärme, 500 pers på vår sektion, 22 nya medlemmar och 4-0. Behöver jag säga mer?!

Konstigt det där att kalla Stockholms Stadion, Råsunda och Söderstadion för hemma.

För oss här uppe är det ju det, fast ändå inte riktigt. Det finns ju nästan ingenting som går upp mot att se MFF spela på Malmö Stadion. Tyvärr blir det inte så ofta numera. Ibland känner man sig lite utanför den ljusblå gemenskapen när man bor 60 mil bort. Men det är viktigt att kunna känna den gemenskapen oberoende av var man bor i Sverige. Det var en av de största anledningarna till att vi startade MFF Support Stockholm.

Fick i en intervju för en tid sedan frågan om man är en riktig supporter även om man inte går på alla matcher. Jag går inte på alla matcher. Finns inte en möjlighet. Men visst är jag en riktig supporter. Det är känslan i hjärtat som räknas.

Det som gör oss till supportrar, och det som binder oss samman, är kärleken till ett lag.

I vårt fall kärleken till "makalösa, magnifika, majestätiska Malmö FF" som Aftonbladets krönikör Lasse Sandlin så härligt uttryckte det.

Annika Ahlfors