”En person som kastar dartpilar på spelare är ingen supporter”

NYHETER

"Vi ber er i Patronerna, och framför allt Fredrik Sundfors, så hemskt mycket om ursäkt, även om gärningsmannen i fråga inte är medlem i Kärnan fans."

De orden möttes jag av i ett e-mejl på måndagsmorgonen, skrivet av supporterklubben Kärnan Fans ordförande Tomas Nilsson.

Två dagar tidigare hade fyra dartpilar kastats mot Sundsvalls målvakt under bortamatchen mot Helsingborg. Kärnan Fans pekades direkt efter incidenten ut som skyldiga till dådet och blev kraftigt nedskrivna i diverse tidningar. Man blir än en gång påmind om att det behövs så lite som en oberoende person för att förstöra för tusentals fotbollssupportrar.

Vi har varit lyckosamma på Sundsvalls läktare och klarat oss från liknande idioter. Patronerna har skaffat sig ett utomordentligt bra rykte runt om i Sverige efter sina resor.

Bäst bemötta blev vi borta mot Göteborg i fjol när "Änglarna" bjöd oss, som den första supporterklubben någonsin, in till sin egen pub innan matchen och för att efter matchen följas åt till Liseberg. Detta gjorde de som ett tack för det vänliga bemötande de fick i Sundsvall när de var här. Oerhört synd att sådant aldrig tas upp i media, förutom i min lilla spalt. Jag har många exempel att ta upp, men tyvärr ont om utrymme.

Tack till alla trevliga supportrar som vi mött, tack till Tomas Nilsson i Kärnan Fans för ditt agerande och tack till Fredrik Sundfors som fortsatte matchen ut. En person som ställer sig och kastar dartpilar eller stenar på en fotbollsmatch vill inte jag kalla supporter - snarare vill jag sätta stämpeln idioti på hela incidenten och hoppas att något liknade aldrig händer igen!

Andreas Lindman

ARTIKELN HANDLAR OM