Biljakten fortsatte genom Danmark

NYHETER

KÖPENHAMN

Lyxbilsrallyt som under de senaste dagarna dragit genom Sverige, Finland och länderna på andra sidan Östersjön fortsatte på tisdagen på vägar i Danmark.

Redan vid halv nio-tiden hade ett par av förarna gripits för fortkörning av polisen i Odense. En av dem som stoppades höll 197 km/tim.

Utmed färdvägen - från hotell Hilton vid Kastrups flygplats mot tyska gränsen via motorvägar på Själland, Fyn och Jylland - stod mellan 50 och 60 trafikpoliser från den danska rikspolisstyrelsen och dessutom patruller från lokala polismyndigheter.

- Vi kan inte acceptera att de tar lagen i egna händer. En del av dem kör väldigt mycket för fort och de skapar avsevärda risker, sade Helge Holbäk vid rikspolisstyrelsen.

Tävlingen heter Gumball 3 000. Den arrangeras i Storbritannien, men lockar deltagare från flera länder. Bland dem finns en hel del kändisar från den brittiska underhållningsvärlden, enligt nyhetsbyrån Ritzau exempelvis musiker i rockbanden Fun Lovin' Criminals, Primal Scream och Massive Attack.

Ett antal företag som säljer livsstilsprodukter avsedda för ung publik sponsrar evenemanget och brittiska BBC följer det för att göra tv-program om det.

TT-Ritzau

ARTIKELN HANDLAR OM