Kvinnlig stjärna greps i stulen bil

”Hon var kraftigt påverkad av narkotika”

NYHETER

En känd kvinnlig popartist är misstänkt för bil-stöld och narkotikabrott.

Polisen grep henne när hon smet från en bensinstation utan att betala.

- Hon var kraftigt narkotikapåverkad, säger kriminalinspektör Hans Engström.

Prover har redan visat att den kvinnliga popstjärnan hade tagit amfetamin.

Hennes manliga sällskap, som körde bilen, var också kraftigt narkotikapåverkad. Båda fick lämna urinprov som nu skickats för vidare analys.

- De visade tydliga tecken på att vara påverkade i både tal och rörelser. Men hon var inte aggressiv utan kunde förhöras i en knapp timme, säger Hans Engström.

Säger att hon fått lift med okänd

Polisen i Finspång fick larmet vid 16-tiden i onsdags eftermiddag. En mörkblå Saab 9000 hade smitit från en bensinstation utanför Vingåker utan att betala. När polisen kontrollerade registreringsnumret visade det sig att bilen var stulen i Sundbyberg den första april.

Paret greps en halv mil norr om Finspång.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, påstod att hon inte kände mannen som körde bilen. Hon hade liftat med honom från Stockholm i tron att de var på väg till Göteborg. Att de befann sig i trakterna kring Finspång förklarade kvinnan med att de hade kört vilse.

- Jag vet inte om hon visste var hon var över huvud taget, säger Hans Engström.

Mannen, som var villkorligt frigiven, anhölls. Han är välkänd av polisen och har tidigare dömts för narkotikabrott, olaga hot och våld mot tjänsteman.

Var helt utan pengar

Popstjärnan släpptes efter förhör. Eftersom hon var helt utan pengar körde polisen henne till socialjouren i Norrköping.

- Hon är misstänkt för ringa narkotikabrott och biltillgrepp. Utredningen får visa om hon verkligen var inblandad i stölden av bilen, säger Hans Engström.

Det urinprov kvinnan var tvungen att lämna har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium. Svar väntas om ett par veckor.

Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, olovlig körning, ringa narkotikabrott och bilstöld.

Elisabeth Lindham

ARTIKELN HANDLAR OM