Försvunna läkarens biljett blev avbokad

NYHETER

GÖTEBORG

Den tågbiljett som försvunna överläkaren Pia Falke, 46, skulle ha använt för hemresan till Karlskrona bokades av.

Men SJ-tjänstemannen minns inte av vem.

BILJETTEN LÖSTES IN Tågbiljetten som Pia Falke skulle ha använt för sin hemresa till Karlskrona löstes in här på Centralstationen i Göteborg samma dag som hon försvann.

Pia Falke från Karlskrona försvann förra lördagen sedan hon checkat ut från hotell Gothia i Göteborg. Där hade hon deltagit i en tvådagars läkarkongress. Hon skulle ha tagit tåget hem på lördagen.

Men strax efter det att hon checkade ut, bokades biljetten av vid besök på Centralstationen i Göteborg. Frågan är om hon gjorde det, eller någon annan person.

- De har ju så många besökare per dag att det kan vara svårt att minnas, säger Lars Österberg, vakthavande kommissarie vid Karlskronapolisen.

Beskedet ställer spaningsledningen inför en helt ny situation. Var det Pia Falke själv som bokade av sin biljett? För att kunna göra en avbokning behövs oftast bokningsnumret. Eller att man visar upp returbiljetten.

Tjänstemannen minns inte ens om det var en man eller kvinna som bokade av biljetten?

- Nej. Pia Falke är ju annars en person man lägger märke till. Hon är 1,78 lång och ser mycket bra ut, säger Lars Österberg.

Biljetten gav inte tillbaka några pengar, eftersom den var köpt av landstinget i Blekinge och beloppet går dit. Polisen utesluter inte att något brott begåtts.

Pia Falke är chef för medicinavdelningen på Karlskrona lasarett. Hon beskrivs av kollegor och vänner som mycket stabil och plikttrogen. I torsdags gick zonlarm ut efter henne i hela södra Sverige, utan resultat.

- Vi har fått in lite tips, bland annat sågs en kvinna vid hennes bostad här i Karlskrona. Men det kunde vi avfärda, säger Lars Österberg.

Pia Falke har köpt en semesterresa till Kina, med avgång från Köpenhamn. Resan går i morgon. Polis kommer att vara på Kastrup för att se om hon dyker upp.

Lars Söderberg

ARTIKELN HANDLAR OM