”Hjälp oss att hitta Pia Falke”

Väninnorna vädjar i ett öppet brev om allmänhetens hjälp

1 av 2 | Foto: KRISTER HANSSON
Agneta Eriksson och Karin Palmqvist bläddrar i sina fotoalbum och berättar om sin väninna Pia Falke. De är mycket oroliga för vad som kan ha hänt henne.
NYHETER

MALMÖ

Klockan 13.20 förra lördagen bokades överläkare Pia Falkes tågbiljett av på Centralen i Göteborg. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen.

- Att hon frivilligt skulle hålla sig undan är helt uteslutet, säger väninnorna Agneta Eriksson och Karin Palmqvist.

46-åriga Pia Falkes märkliga försvinnande förbryllar alla, inte minst polisen.

- Vi utesluter inte brott, säger spaningschef Steinert Ingemarsson i Karlskrona.

”Hon skulle aldrig hålla sig borta”

Det är en teori som Agneta Eriksson och Karin Palmqvist absolut inte vill tro på. De tillhör sedan 15 år Pias närmaste väninnor. Och de har haft nära kontakt med henne även sedan hon förra året flyttade från Malmö till Karlskrona, där hon arbetat som ansvarig för medicinklinikerna i Blekinge.

- Hon tyckte att det nya jobbet var det bästa hon gjort i livet, berättar de.

- Därför finns det inget som tyder på att hon var deprimerad. Dessutom är hon oerhört plikttrogen och skulle aldrig hålla sig borta utan att meddela sjukhuset.

De visar bilder och berättar om hur stilig, trevlig och omtänksam Pia Falke är.

- Hon är så speciell, så positiv. Hon sjunger, målar, skriver dikter, lagar mat, syr, knypplar, hon har alla begåvningar.

De kan inte förstå hur hon bara kunnat försvinna.

I ett brev till media och allmänhet vädjar de om hjälp med att hitta Pia Falke.

- Någon måste ha sett henne efter att hon bokade av tågbiljetten hem till Karlskrona, säger de.

Enligt väninnorna har Pia Falke varit trött den senaste tiden. Hon orkade inte komma till Skåne på den födelsedagsfest de ordnat för henne i februari, hon har inte orkat åka till sitt hus utanför Helsingborg i helgerna. Och hon avstod avslutningsmiddagen på kongressen på fredagskvällen.

Hon såg fram mot en resa till Kina. Hon ska enligt planerna flyga från Kastrup i dag.

Pass och biljetter är försvunna

- Vi kommer att vara där, berättar spaningschef Ingemarsson. Vi har undersökt hennes bostäder och varken hittat pass eller resehandlingar.

Polisen har också kontrollerat hennes bankkort och mobiltelefon. De har varit oanvända sedan hon försvann för drygt en vecka sedan. Man har också kollat om hon finns på något sjukhus. Inget resultat.

- Vi är oroliga för att hon är sjuk och irrar omkring, säger Agneta och Karin. Att hon fullt frisk frivilligt håller sig undan är uteslutet.

Tanken på att hon utsatts för brott vill de inte ens tänka.

Detta har hänt

Pelle Tagesson