”Hasse Borg är en anledning till att Malmö FF har drag just nu”

NYHETER

Det är ett enormt drag kring MFF just nu. Efter två hemmamatcher ligger publiksnittet på över 17 000 och sponsormiljonerna rullar in. Hur kan detta komma sig? Jag och många andra MFF-fans hävdar att en stor anledning är sportchefen Hasse Borg.

Borg tillträdde sin tjänst i Sveriges mest merittyngda fotbollsförening när det såg som mörkast ut. MFF hade precis åkt ur Allsvenskan och den nybildade Superettan väntade med motståndare som Sylvia och Café Opera.

Det fanns dock ett ljus på den mörka Malmöhimmeln, en gänglig ung man vid namn Zlatan Ibrahimovic.

Borgs första och viktigaste uppgift blev att ta den unge Ibrahimovic under sina vingar och lyckligtvis fattade de båda tycke för varandra.

Ett sällsynt samarbete dem emellan inleddes som slutade med en spelarförsäljning som gav 83 miljoner till MFF och ett femårskontrakt med Ajax till Zlatan värt 40 miljoner. Fantastiskt mycket pengar!

Pengar och fotboll är ju något som numera hör ihop. Den viktigaste inkomstkällan för en allsvensk klubb i dag är sponsorpengar. Även där har Hasse Borg lyckats överträffa alla förväntningar. MFF har i år skrivit sponsorkontrakt värda nära 30 miljoner.

Borg har tillsammans med MFF:s styrelse lyckats göra MFF till hela Malmös lag igen. Den buffliga attityd som Hans-Cavalli Björkman stod för är borta och sponsorer och publik strömmar till Malmö Stadion. Allt är kanske inte Hasse Borgs förtjänst, men mycket av det kan tillskrivas den himmelsblå närkingen. Med Borg vid rodret känns det som om vår stolta förening kan gå hur långt som helst.

Jakob Kjelldén

ARTIKELN HANDLAR OM