”Vilka kan vara ledig hur som helst mitt i veckorna?”

NYHETER

Bland dansande elefanter är vi en bagatell. Ungefär så känns det när man studerar vårt spelschema.

Vi har bortamatch mot följande lag en vardag: Göteborg, Örgryte, Norrköping, MFF, Hammarby, Örebro och Djurgården. Alltså sju av tretton bortamatcher en vardag.

Tack! Jättekul!

Det känns som förbundet och klubbarna bromsar utvecklingen för oss som vill åka på bortamatcher.

Vem har en arbetsgivare eller klassföreståndare som accepterar att man är ledig hur som helst mitt i veckorna?

Har förstått att tv och Svenska Spel är med och bestämmer speldagar, tror nog att vår fotboll är så pass stark ändå, utan att vi skall behöva krypa för kommersiella intressen.

I många andra länder har man sedan många år tillbaka fasta speldagar - varför kan man inte införa det även här?

Lördagar klockan 17 är mitt drömscenario, Fotbollskväll kunde sedan sändas mellan 20-22. Flytta all småklubbsfotboll till söndagar för att slippa onödig konkurrens.

Som det är nu lyssnar klubbarna på alla utom oss som går på varje match oavsett vårt lags tabellplacering.

Ett typexempel på dumhet av värsta sorten råkade vi ut för då vi spelade vår andra bortamatch för säsongen, Örgryte borta en måndag klockan 15. Jo, det är sant.

Förvisso var detta Valborg, men likväl var det en arbetsdag eller skoldag för de flesta. Undrar vad de som bestämt detta har emot oss?

Vill ändå passa på att tacka alla som var med i Göteborg. Tack även till Öis-supportarna och personalen på 7:ans ölhall som bjöd på en kul förfest.

Vill också slå ett slag för nästa bortamatch mot Halmstad 13/5. Bussresan kostar endast 20 kronor - oavsett om man är medlem i Kärnan eller inte!

Christian Ljunggren