Bombdåd mot lägenhet – igen

Kvinna svårt chockad efter attentat i Alby

1 av 2 | Foto: HASSE ROSENTHAL
TILL SJUKHUS Bomben i Alby briserade tidigt på söndagsmorgonen. Ingen person skadades, men en kvinna chockades och fördes till sjukhus. Polisen ser inget samband mellan attentatet i Alby och bombdådet på Åsögatan i torsdags.
NYHETER

En bomb hängdes på dörren till en lägenhet i ett bostadshus i Alby söder om Stockholm. Bomben briserade vid fyratiden i går morse.

Kvinnan som bor i lägenheten chockades svårt och fördes till Huddinge sjukhus.

Lägenheten ligger på åttonde våningen. Troligtvis har någon tänt på sprängladdningen och hängt den på utsidan av dörren.

– Det blev ett stort hål i dörren, som splittrades. Och våningsplanet skadades, säger Christer Ahlström, stationsbefäl, Södertörn.

Ser inget samband

Ett liknande bombdåd inträffade i torsdags kväll i en lägenhet på Åsögatan i Stockholm. Den bombladdningen var kraftigare och hela lägenheten blåstes ut. Men inte heller där kom någon person till fysisk skada.

Polisen ser inget samband mellan bombdåden.

– Personerna som bor i lägenheterna är okända för oss. Och de känner inte varandra, säger Ulf Göransson, polisens presstalesman.

Ska analysera fynd

Attentaten har inte heller gått till på samma sätt.

I går knackade polisen dörr i Alby för att få vittnesuppgifter. Teknikerna hittade fynd som ska analyseras.

– Vi har inget att gå på, bomben kan ha placerats felaktigt, säger Christer Ahlström. Vi ska förhöra kvinnan, men hon hävdar att hon inte har några fiender.

Ulla-Lene Österholm

ARTIKELN HANDLAR OM