Mordet i Arvika nära en lösning

NYHETER

Polisen har gjort fynd som visar att den försvunne 41-årige skolvaktmästaren i Arvika är mördad.

- Vi vet hur han mördades, säger kammaråklagare Peter Hallgren.

Foto: LARS HEDELIN
En av de tidigare häktade för Arvikamordet hämtas av polisen.

En 34-årig norrman anmälde sig själv i går till polisen i Arvika. Han har sedan en tid tillbaka varit internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro för Arvikamordet. 34-åringen, med anknytningar till mc-klubben Four Horsemen i Kongsvinger som vill bli fasta medlemmar i Hells Angels, förhördes under hela eftermiddagen.

De tre som sitter häktade för delaktighet i mordet har redan förhörts i flera dagar.

Dagen före julafton försvann den 41-årige skolvaktmästaren från sitt hem i i Arvika.

Han fördes bort av de fyra personer som nu sitter häktade. En av dem ville sannolikt göra upp med skolvaktmästaren efter bråk kring en ex-flickvän.

Hundar söker efter kroppen

Några dagar före julafton hade skolvaktmästaren träffat flickan och enligt uppgifter kände sig flickan kränkt. Det ska ha slutat med att de häktade männen kopplades in i en uppgörelse med skolvaktmästaren.

- Vi har personer som berättat och andra som gjort vissa iakttagelser, säger Peter Hallgren.

Specialtränade hundar har nu satts in i sökandet efter den döda kroppen och enligt åklagaren riktas sökandet mot ett område i Värmland. Polisen har med hjälp av fynden och vad vittnen berättat aningar om var kroppen kan finnas.

En av polisens teorier är att skolvaktmästaren rövades bort av männen och misshandlades till döds innan kroppen dumpades.

- Vi letar på ett begränsat geografiskt område, säger Peter Hallgren.

Lennart Håård