Premiär – för den nya raffiga Victoria

Kronprinsessan gjorde stor succé i Belgien

1 av 2 | Foto: REUTERS
på statsbesök Kronprinsessan hade en sandfärgad kappa med glänsande guldtråd när hon anlände till Belgien för ett fyradagars statsbesök.
NYHETER

BRYSSEL

Kronprinsessan Victoria charmade belgarna under sitt första statsbesök i Bryssel.

Det var premiär för den nya raffiga Victoria.

Victoria, kung Carl Gustaf och drottning Silvia anlände till Belgien för ett fyra dagars statsbesök med röda mattor, hedersvakt och nationalsånger. Den belgiska regeringen fick hälsa på de kungliga och deras lika kungliga gäster.

Drottning Silvia bar en djupröd dräkt med matchande skor och hatt, kronprinsessan hade en sandfärgad kappa med glänsande guldtråd.

Träffade pedofiloffrets pappa

Victoria fick visa sina språk- och intervjutalanger under besöket på Child Focus, organisationen som hjälper leta rätt på försvunna barn.

Victoria talade länge med Jean-Denis Lejeune. Han är pappa till Julie, en av de åttaåriga flickor som föll offer för mördaren och pedofilen Marc Dutroux 1996, Belgiens mest hatade man.

I avskedsgåva fick Jean-Denis Lejeune en kristallskål i hjärtform med kungliga vapnet inristat.

Under eftermiddagen var kungarna på besök på Armémuseet, där utställningen om det sjunkna skeppet Kronan invigdes av kung Carl Gustaf.

Belgiens drottning Paola och drottning Silvia ägnade eftermiddagen åt kostym- och spetsmuseet, innan det blev en stunds vila inför kvällens galamiddag. Den ägde rum på kungliga slottet i Laeken.

Klädd enligt senaste mode

Iförd en lagom återhållsam men mycket smakfull tiara med matchande örhängen gjorde Victoria entré. Den rakt skurna aftonklänningens tunna band gick runt halsen enligt senaste mode och var dekorerade med några enkla blommor.

Stram och stilig var också den granitgrå glittrande klänning som Victoria bar vid en välgörenhetsgala i Luxemburg förra veckan. Den nya frisyren framhävde en mer kvinnlig Victoria.

Med håret uppåtkammat i en stram knut inramad av de mörka lockarna mitt på hjässan och med en lite mer vågad makeup gick hon ingen obemärkt förbi.

Fatima Johansson, Emily von Sydow