”Tänk om Elfsborg får ta emot Barcelona”

NYHETER

För Elfsborg och Ryavallen väntar nu en tuff period, mellan den 11/5 och den 28/5 ska IFE spela fem matcher, fyra av dessa ska spelas i Borås.

På fredag den 11/5 är det dags för semifinal i Svenska Cupen mot GAIS på Ryavallen i Borås, tre dagar efter det står Hammarby IF för motståndet på samma arena.

Som om inte det vore nog för den redan slitna gräsmattan på Ryavallen ska också mötet mellan Elfsborg och BK Häcken avhandlas där den 17/5.

Efter det får mattan vila ett tag, men för Elfsborg är det match igen endast tre dagar senare, borta mot Trelleborg.

Ett späckat schema som kan byggas ut ännu mer om vårt gula lag besegrar GAIS i cupsemifinalen, för då väntar en final den 24/5 på Stadsparksvallen i Jönköping mot det segrande laget i mötet AIK-Malmö FF.

I år säger sig Elfsborg satsa rejält på Svenska Cupen, med all rätt. Cupens vinnarlag tilldelas ju en plats i nästa års UEFA-cup. Lek med tanken att Elfsborg vinner en eventuell cupfinal i Jönköping och får ta emot ett storlag som exempelvis Barcelona på Ryavallen senare i höst!

MEN, där var det något som inte stämde: Ryavallen.

IF Elfsborg skulle inte få spela sina hemmamatcher i Uefacupen på Ryavallen pga UEFAS krav om endast sittplatser.

Inte ens Ryavallens sittplatsläktare uppfyller Uefas krav, det ska vara plaststolar och inte träbänkar som det är nu.

Vid en eventuell Europacupmatch skulle IFE få söka en bättre lämpad arena, troligtvis Nya Ullevi. Det är dock bestämt att vår kära vall ska byggas om, men viktigast i dagsläget är att gräsmattan håller.

Anders Jonsson