Bomb hittades vid skola i Södertälje

Laddningen oskadliggjordes av polis

NYHETER

Polisen i Södertälje har oskadliggjort sprängkapseln på den bomb som hittades intill en skola i Södertälje i förmiddags.

Strax före klockan 13 blåstes faran över.

- Vi transporterar nu bomben ut till bombvärnet på Arlanda, säger polisens presstalesman Björn Pihlblad.

Bomben bestod av tre dynamitstavar, sprängtråd och en sprängkapsel. Den var fasttejpad på vindrutan på en bil som stod parkerad utanför Ronnaskolan i Södertälje.

- Vi har oskadliggjort sprängkapseln på plats. Allt material kommer nu att transporteras ut till bombvärnet på Arlanda, säger Björn Pihlblad vid Stockholmspolisens centrala presstjänst.

De personer som evakuerats i området kan nu återvända hem igen.

Sprängladdningen påträffades strax före klockan sju i morse. Den var apterad på en bil som står parkerad på Lövängsvägen i stadsdelen Ronna i Södertälje.

- Det var ägaren till bilen som upptäckte sprängladdningen och larmade polis, säger polisens presstalesman Björn Pihlblad.

Utrymde skolan

Vid niotiden konstaterade polisens bombtekniker att det handlade om en sprängladdning och påbörjade utrymningen av området.

Slöjdsalarna, personalrummet och matsalen i den intilliggande Ronnaskolan utrymdes. Totalt handlade det om ett 90-tal barn. Tre fastigheter i närområdet utrymdes samtidigt.

Ett större område kring Ronnaskolan spärrade av och polisen påbörjade arbetet med att desarmera bomben.

Strax före klockan 13 blåste polisen faran över.

Claes Thunblad