Väktare höggs ner av snattare

Tillståndet allvarligt men stabilt

NYHETER

Ännu ett misstänkt yxdåd har inträffat i Göteborg.

Vi lunchtid på torsdagen klubbades en väktare i Göteborg ned med någon form av tillhygge. Enligt polisen kan det röra sig om en yxa.

Tillståndet för väktaren var på torsdagskvällen allvarligt men stabilt.

Det var strax före klockan 12 som den civilklädde väktaren klubbades ner på Topasgatan vid köpcentret på Frölunda torg.

Väktaren, som är i 20-årsåldern, hade upptäckt en snattare i en klädbutik och tagit upp jakten.

Plötsligt vände sig snattaren om och klubbade ned väktaren, som skadades svårt bland annat i huvudet och föll blödande till marken.

Enligt vittnen i området använde gärningsmannen en yxa. Polisen ville på torsdagen ännu inte bekräfta detta utan talade om någon form av tillhygge.

Fem till sex polispatruller sökte på eftermiddagen i området med hundar och helikopter efter en gärningsman som uppgavs vara cirka 25 år gammal.

Vid 20-tiden på torsdag kväll hade ingen misstänkt ännu gripits för dådet.

- Spaning pågår efter gärningsmannen. Han är inte känd, men vi har väldigt många vittnen. Deras uppgifter om signalement varierar något. Vi håller på att sammanställa detta nu, säger Margaretha Ivarsson vid kriminaljouren i Göteborg.

Väktaren fördes till Sahlgrenska sjukhuset . Trots de allvarliga skadorna kunde han berätta detaljer om överfallet för polisen.

Hans tillstånd betecknades på torsdagskvällen som allvarligt men stabilt och det är enligt polisen ingen fara för mannens liv.

Caroline Olsson, Claes Thunblad

ARTIKELN HANDLAR OM