”Hon var en härlig tjej”

NYHETER

HÖGANÄS

Kyrkoherde Annar Aas säger att vi nu ska lyssna till musiken hon älskade.

"I just wanna say it straight from my heart. I miss you..."

Då kommer tårarna. Klasskamrater, lärare, små barn och föräldrar sitter tätt tillsammans i bänkrad efter bänkrad. Himmelsfärdskyrkan i Höganäs är fylld till sista plats.

Foto: KAI REHN
Höganäs var ett samhälle i sorg och chock i går. Kyrkan var fylld till sista plats.

- Just nu behöver vi stödja varandra, just nu när vi har fått veta att den underbara lilla flickan bragts om livet, säger kyrkoherden.

Han som för andra gången nu stöttar en familj som mist sitt barn i Höganäs.

Han kände henne väl

Framför sig har han ett hav av ansikten i sorg och förtvivlan. Kyrkoherde Aas gör rösten stadig och säger att idag kommer han att avstå från att hålla minnestalet. Han säger att den mördade flickan nog var den gladaste goaste lilla tjejen i hela Höganäs. Han kände henne väl, hans egen mellandotter brukade leka med henne.

- Det finns inga trollformler eller mediciner mot sorg - men det finns kärlek och att vi kan prata med varandra, säger Annar Aas och så överlämnar han kyrkan till hennes egen musik, hennes älsklingsgrupp Westlife tonar ut med "Miss You".

Framme vid altarringen brinner alla ljusen som tänts för den mördade flickan. Alla breven från kamrater, alla små handplockade buketter, gosedjuren.

I Höganäs är flaggorna sänkta på halv stång, framför kommunhuset och i trädgården vid Montessoriskolan Tellus där flickan gick i sjunde klass.

Rektor Maria Hallén-Brolin är också klassföreståndare i sjuan.

- Som i alla skolor har vi en krisplan om något skulle hända. Så inträffar det fruktansvärda - och allt blir omkullkastat.

- Men vi har försökt fungera och vi har pratat, pratat, pratat med alla våra barn.

Maria Hallén-Brolin skakar på huvudet och säger:

- Hon var en härlig tjej, en väldigt omtyckt kamrat, en duktig elev.

Ebba von Essen

ARTIKELN HANDLAR OM