"Matchen kommer att bli en lång fest hela dagen"

NYHETER
Foto: ROLF PETTERSON
Platsen för derbyfesten.

Snart är festen här.

Underbart väder, sommaren stundar och massor av fotboll. Kan det bli bättre? Gnagets spel så här långt har varit under förväntan, men det lossnar snart, det är jag säker på. Nu stundar två stycken derbyn på nationalarenan Råsunda mot Djurgården och Hammarby.

Tisdagen den 15 maj klockan sju kommer Råsunda att koka (åtminstone på norra läktaren) och spelarna kommer att vara taggade till tusen!

Det kommer finnas flera olika matcher på Råsunda denna kväll: matchen på planen ska Gnaget vinna, inget att snacka om, allt annat är skandal!

Den andra matchen är den på läktarna och där liksom på planen kommer det att bli vinst, vi ska sjunga, sjunga och åter sjunga för att lyfta fram Gnaget. Vi kommer bokstavligt talat att bära fram vårt lag till tre poäng med vår sång och visa vilka som regerar på läktarna i Sverige och Stockholm - det är ett löfte.

Denna match kommer att bli en enda lång fest, hela dagen från början till slut!

Vi får också hoppas att dessa fighter kommer att analyseras in i minsta detalj dagen efter i alla medier och att rubriker om våld uteblir.

Jag vill passa på att hetsa alla gnagare som ännu inte har köpt biljett till matchen: Gör det nu! Det är bara några dagar kvar. Och det kommer att bli slutsålt, var så säkra.Och sedan är det bara en vecka kvar till nästa derby. Fotbollslivet leker!

Stöd gnaget och krossa Djurgårn! Och Bajen.

Jimmy Wallingstam

ARTIKELN HANDLAR OM