”Canal plus flyttar väl matcherna till i oktober”

NYHETER

Det är ruggigt skönt att vara hammarbyare i dagsläget. Seriestarten har gått över förväntan, även om man inte trott på alla experters tips om att vi ska ligga sist.

Det är 21 omgångar kvar. Vinner vi alla matcher så får vi vårt efterlängtade guld. Enkel matematik.

Det känns skönt att man slipper åka ner till Göteborg på ett tag, poliserna var ju så otroligt otrevliga på Gamla Ullevi. Som tur är finns det en ordförande och en tränare som backar upp oss.

Och tänka sig; vilken drömsommar vi verkar kunna få när det gäller bortaresor. Halmstad söndagen den 15 juli och Helsingborg tisdagen den 24 juli, med andra ord; tio dagars semester!

Men man kan inte slappna av ännu, Fotbollförbundet och Canal plus löser väl detta och flyttar matcherna till en onsdag i oktober klockan åtta på morgonen, eller nåt.

Om elva dagar väntar årets första derby, man börjar redan bli nervös. Tänk om Bajen skulle chocka och göra som "98, vinna på Råsunda mot Gnaget? Det ser ju väldigt bra ut för en gångs skull, Bajen går bra och AIK har svårt att göra mål. Jag tror på ett slutsålt Råsunda och ett jävla drag.

Men först väntar bortaresan till klädkatalogernas moderland och match mot Ellos.

Det vore skönt med en revansch för förra årets snöpliga förlust. Sen vore det kul att ge Guliganernas ordförande svar på tal och sjunga sönder boråsarna.

Avslutningsvis: nu när äntligen Coventry AIK åkte ur i England kan man hoppas att motsvarande lag försvinner i Sverige. Det skulle vara skönt att slippa åka ner till blåshålet i Trelleborg i fortsättningen.

Anders Jutterström