"Klackarna tolererar inte spelarnas fusk"

NYHETER

Svensk fotboll är het just nu, men mörka moln lägger sin skugga över våra arenor.

Den här gången är SvFF ganska oskyldiga, dom skyldiga till den växande farsoten är spelarna själva.

Frågan är om nutidens spelare dricker på tok för lite mjölk och lider av kalkbrist och benskörhet? Någonting måste ha inträffat.

Om en spelare hamnar i en regelrätt närkamp axel mot axel så får dom för sig att dom är en världsledande simhoppare och skuttar iväg i en dubbel mollbergare och i 90 fall av 100 så köper våra domare dessa uppvisningar i fuskets ädla konst och dömer frispark eller än värre straff !

Vi som älskar fotboll börjar tröttna stenhårt på dessa ojusta sätt att vinna matcher.

Man ska enligt regelboken bli varnad för att med avsikt imitera "Svansjön", men den regeln verkar inte domarutbildningen lära ut - för det är allt för sällan som dessa tilltag beivras.

Vi som går på fotboll för att vi älskar sporten och vill se en ärlig och ren match kräver att fotbollens beslutsfattare tar krafttag mot dom här mindre ärliga försöken att gå vinnande ur striden.

Det är inte bara det att tilltagen kan klassas som organiserat fusk, det kommer också in en säkerhetsaspekt i frågan. Framför allt Stockholms klackar växer sig större för varje år som går - och de tolererar inte fusk.

En annars så kallad "lågriskmatch" kan efter ett antal svanhopp och felaktiga domslut vända på bara några sekunder till en "kategori C match" och det är något som vi inte vill se.

Majoriteten har det, men det finns många element som inte har en spärr mellan tanke och handling och då har vi ett scenario som blir så mycket mer komplicerat än att blåsa för filmning en ynka gång.

"Klackarna tolererar inte spelarnas fusk"

Richard ”Garm” Edberg

ARTIKELN HANDLAR OM