"Black Armys motto är bara fjortissnack"

Kärnans Ted Hundborg listar supporter-
klubbarna

NYHETER

Ted Hundborg levererar veckans skrällar.

Han rankar Trelleborg högst bland de svenska supporterklubbarna - och fansen ingen vet finns, intar femteplatsen.

- Det här kommer jag att få mycket skit för. Skriv något med glimten i ögat, säger webmastern och en av Kärnans grundare.

Foto: KRISTER HANSSON
Magnus Nilsson.

De flesta i Sportbladets undersökning håller Stockholmsklubbarna högt i sin bedömning.

Det gör inte Ted Hundborg.

- Black Army är överskattade och lever på gamla meriter. Deras motto "må de hata oss, blott de frukta oss" är fjortissnack. Det är sånt man sysslade med på 80-talet. Deras attityd är att de är tuffast, störst och bäst. De håller egentligen inte på AIK utan på Black Army.

Kärnansupportern är inte riktigt lika hård mot Bajen Fans.

- De är duktiga och har en bra ljudnivå, men deras ramsor är kassa. Och så är det bara media som skriver att de är så trevliga.

Kan man spåra en viss avundsjuka?

- Klart jag är avundsjuk på deras ljudnivå, det vore inte helt fel att ha den. Men det syns aldrig när de är inblandade i något utanför arenan. Det är alltid trevliga Bajen...

Har ni inga såna problem?

- Vi hade skit förr och det hänger med ännu, folk tror fortfarande att vi är huliganer och media avvaktar med att skriva positivt om oss. Det med pilkastningen var inte vårt fel och det är inte vår sak att hålla koll på alla inne på arenan, det finns det matchvärdar som ska göra.

- Det finns inga bråkstakar i Kärnan nu. Det har inte hänt något på två år, alla har vuxit ifrån det. Vi har lite uppförsbacke, men vi ska arbeta bort den inställningen. Det är bara att hoppas att det går.

"De i Trelleborg kör bara på"

Det är just händelser utanför arenan som sänker betyget på huvudstadsklubbarna.

- På läktaren är Djurgården en klass för sig, men utanför kan det också blir bättre hos dem. Det var pinsamt när de var här i Helsingborg. Då misshandlade de en 13- och en 15-åring och sparkade på en gubbe som är över 80 år. 15-åringen har fortfarande huvudvärk efter det.

Ted Hundborg hyllar i stället supportrarna med den bästa attityden, framför allsång och färger på läktaren.

Trelleborg får förstaplatsen och Öis kniper fjärdeplatsen.

- De har en bra inställning i båda klubbarna och vi brukar ha trevligt ihop. De i Trelleborg jobbar i motvind men det bekommmer dem inte. De bara kör på.

MFF Support som får beröm till höger och vänster för sitt uppsving och positiva attityd har Ted inte mycket till övers för.

- De är också överskattade.

Det kanske har nåt med rivalitet att göra...

Attityden ger trelleborgarna förstaplatsen

Här är landets fem bästa fotbollssupportrar enligt Kärnans webmaster och grundare

Ted Hundborg.

Niklas Forsman