Överfallna äldre kvinnan avled

Slogs ner och rånades av två män

NYHETER

Den kvinna i 80-årsåldern som på lördagen skadades svårt vid en väskryckning på Östermalm i Stockholm avled sent på söndagskvällen.

- Jag har talat med läkarna på sjukhuset och kvinnan är död, säger Kenneth Kronberg, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Foto: LARS ROSENGREN
Två män sågs springa från platsen Den 80-åriga kvinnan rånades vid halv åtta-tiden i går kväll. Eftersom inga vittnen till själva rånet har hört av sig vet polisen inte exakt vad som hänt kvinnan. Förmodligen rånades hon på sin väska.

Kvinnan är ännu inte identifierad. Polisen arbetade på söndagskvällen intensivt med att ta reda på vem hon var. Ett stort antal människor har hört av sig till polisen och med hjälp av bland annat bilder söker man fastställa hennes identitet.

Två män söks

Tidigare på söndagen meddelade polisen att man söker två män i 27-30-årsåldern för dådet. Utredarna hade då fått kontakt med de fyra ungdomar som delvis blev vittne till händelsen. De sprang efter rånarna som stal kvinnans handväska och matkasse. Under jakten kastade männen ifrån sig matkassen innan de försvann.

- Vi har hämtat in uppgifter från ungdomarna, men vi har ännu inga spår efter männen. Vi fortsätter nu med bland annat dörrknackningar i området, sade Kurt-Erik Hansson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Föll handlöst i marken

Det var vid halvåtta-tiden på lördagskvällen kvinnan som överfölls på Riddargatan i Stockholm. De två männen kom springande bakom henne och ryckte tag i väskan. Kvinnan föll handlöst i marken och skadades mycket svårt i huvudet. Polisen utesluter heller inte att gärningsmännen använt något slags tillhygge.

Eftersom kvinnans handväska stals har inga identitetshandlingar hittats.

Polisen hoppas att överfallets stora uppmärksamhet i medierna kan få fler vittnen att höra av sig.

ARTIKELN HANDLAR OM