Död man hittad under presenning

Busspassagerare såg hand sticka ut

NYHETER

En död man hittades vid tretiden på måndagseftermiddagen inrullad i en presenning vid väg 292 mellan Örbyhus och Österbybruk.

- I nuläget misstänker vi brott, säger Lena Larsson, pressansvarig vid Uppsalapolisen.

Kroppen kunde lokaliseras sedan en passagerare i en förbipasserande buss tyckte sig ha sett något ovanligt cirka 15 meter från vägen.

- En busspassagerare ser att det är något som liknar en hand som sticker ut ur presenningen. När bussen åker tillbaka visar det sig att så är fallet, säger Lena Larsson.

Hundförare skickades omgående till platsen och konstaterade att presenningen verkligen innehäll en död kropp.

Teknisk undersökning

Sent under eftermiddagen genomfördes en teknisk undersökning. Efter den konstaterades att den påträffade kroppen tillhör en skäggig man i okänd ålder. Kroppen kan ha legat en längre tid, tror polisen.

Polisen hade under måndags kvällen inga teorier kring vem den döda personen kan vara.

- Kroppen har förts till rättsmedicinska kliniken och obduktionen kommer att genomföras under kvällen, säger Lena Larsson.

Mannen kunde senare på kvällen identifieras som en 58-årig man, som tidigare varit bosatt i Uppsala.

Känd av polisen

- Han är känd av polisen sedan tidigare. Men vi har ännu inget motiv, ingenting, säger Lena Larsson, pressansvarig på Uppsalapolisen till TT.

Efter att polisens tekniker undersökt platsen transporterades kroppen senare på kvällen bort för obduktion.

Det var på vid 22-tiden ännu inte klart om obduktionen gett svar på om mannen utsatts för våld. Inte heller hur länge kroppen legat under presseningen innan den hittades.

Annika Sohlander