Mördade flickans familj hotad i mobiltelefon

Avsändaren påstår sig ha utfört mordet

NYHETER

Flera familjer i Höganäs har den senaste tiden fått obehagliga meddelanden till sina mobiltelefoner.

Avsändaren säger sig vara den som mördade den 13-åriga flickan.

Samtidigt letar polisen efter flickans mördare i hennes datorer.

Efter mordet på den 13-åriga flickan i Höganäs har ett antal familjer i trakten fått hotfulla meddelanden till sina mobiltelefoner.

Det handlar dels om samtal, dels om SMS-meddelanden.

- Flickans familj och andra familjer med samma efternamn ska ha fått meddelanden där det påstås att det är han som har begått mordet, säger Charley Nilsson vid polisens presstjänst till aftonbladet.se.

Avsändaren spårad

- Eventuellt har andra Höganäsfamiljer med tonårstjejer också fått meddelanden av den här arten.

Polisen har lyckats spåra avsändaren till Växjöområdet.

Eftersom telefonen eller kontantkortet användes i Växjö även vid tidpunkten för mordet, anser polisen att det inte kan vara flickans mördare som har skickat meddelandena.

"En sjuk person"

- Vi tror att det handlar om en sjuk person som har blivit inspirerad till att göra på det här viset när han eller hon hörde talas om mordet, säger Charley Nilsson.

- Men de som har fått meddelandena har givetvis uppfattat dem som klart obehagliga i och med att de har kopplat dem till mordet.

Två datorer i beslag

Polisen har också tagit två datorer som brukade användas av flickan i beslag. Den ena fanns hennes bostad, den andra i hennes skola.

Nu går man igenom datorerna för att kolla upp uppgifterna om att flickan kan ha stämt träff med sin mördare via en chatt på internet.

Möjligheten finns att mördarens namn finns i någon av datorerna.

- Om det går att få fram ett namn eller göra någon spårning på en person därigenom jobbar vi vidare på, säger Charley Nilsson.

Meddelandena till mobiltelefonerna har ännu inte polisanmälts. Brottsrubriceringen kan bli ofredande eller någon form av olaga hot, tror Charley Nilsson.

Maria Saving