”Ap-mannen” sprider skräck i Indien

Minst 12 överfallna i går kväll

1 av 2 | Foto: AP
Naved Khan, 3, tröstas av sin faster i New Delhi sedan han attackerats av vad som påstås vara en ”apman” med vassa klor och hårig kropp.
NYHETER

En mystisk ”apman” går till attack mot människor i Indien.

I går kväll ringde 29 personer till polisen och sade sig ha blivit anfallna.

Polis och allmänhet står handfallna: är apmannen en utomjording eller är han en radiostyrd robot?

Den mystiska varelsen har spridit skräck i delstaten Uttar Pradesh de senaste två månaderna. Han har slagit till på över 65 platser sedan i lördags kväll, skriver indiska The Hindustan Times.

Polisbefälet Suresh Roy säger att 29 larmsamtal om attacker kom till polisen i New Delhi i går kväll. Av dessa har 12 bekräftats, skriver tidningen.

Apliknande ansikte

Nu har polisen börjat sammanställa alla anmälningar om angrepp, intrång och misshandel som gjorts mot varelsen.

"Apmannen" beksrivs om kort, mörk och hårig, med mänskliga ben och ett apliknande ansikte. Enligt vissa uppgifter bär han dessutom hjälm eller mask.

Klättrar på taken

Enligt anmälningarna klättrar mannen upp på taken om nätterna och klöser människor när de sover. Han skadar dem på huvudena och händerna, men försvinner snabbt när någon försöker fånga honom.

- Läkarna säger att skadorna inte har orsakats av varken människor eller djur, säger Suresh Roy till The Hindustan Times.

Polisen spekulerar nu i om det kan finnas fler än en illasinnad apman i den indiska huvudstaden.

- Man undrar över hur en människa skulle kunna hoppa ner från ett flervåningshus och springa långa avstånd på så kort tid, säger Roy.

Fjärrstyrd robot?

Lokala polistalesmän säger att de misstänker att de har att göra med en utomjording eller en fjärrstyrd robot.

Suresh Roy berättar att polisen har en strategi för hur man ska kunna fånga varelsen. Han förnekar dock att det har utfärdats några order om att skjuta "apmannen" när han dyker upp.

Maria Saving