”Vi har en bra chans att bli riktigt stora inom några år”

NYHETER

I dagens läge rankas Guliganerna ganska högt av de allsvenska fansen. En fråga jag ofta ställt mig är om jag någonsin kommer att få uppleva riktig "Söderstadionstämning" på Ryavallen?

Bland dagens guliganer är det många med ifrån 1960 och 70-talen. De som utgör det gamla gardet kring 40 har varit med ifrån Guliganernas födelse och gjort ett beundransvärt jobb och gör det än idag.

Sedan är det ett ganska rejält glapp ner till 15-20 åringarna som idag utgör en stor del av klacken.

Under åren i söderettan i början av 90-talet tappades det mycket folk, men i dag är intresset för Elfsborg stort i Borås och många nya medlemmar har tillkommit.

Redan nu i början av säsongen är det över 300 medlemmar - och det ökar ständigt. Vi har en bra chans att bli riktigt stora inom några år.

Om man till exempel kollar på hur klackarna i Malmö och Norrköping växte under 90-talet - från nästan ingenting till i dag, då de båda är väldigt stora.

Det hänger mycket på att man likt Malmö och Norrköping får igång en snöbollseffekt. Fler måste upptäcka hur kul det är.

Det är viktigt att man arrangerar saker, tar fram mycket reklam, utvecklar sångerna och framför allt satsar på tifo.

Tifo är något som jag själv lägger ner en hel del tid och energi på. Jag har mött mycket positiva reaktioner från folk som tycker det är kul att Ryavallen lyses upp av arrangemangen, och vi fortsätter jobba stenhårt.

Tifo höjer upplevelsen av att gå på match.

Så se upp!

Om några år kan Guliganerna ha växt till sig.

Eric Sjölin