Ögonvittnenas bild av ”apmannen”

Paniken sprider sig i New Delhi – två döda, många överfallna

1 av 2 | Foto: AP
En tecknares två bilder av ”apmannen”, baserad på ögonvittnenas berättelser, publiceras i dag i tidningen Hindustan Times i New Delhi.
NYHETER

Här är fantombilden av "apmannen" som sprider skräck bland invånarna i New Delhi.

Två människor har omkommit när de i panik flytt från varelsen, som beskrivs som till hälften apa, till hälften människa.

En gravid kvinna som låg och sov på sitt tak väcktes av grannarnas rop om att apmannen var på väg. Panikslagen föll hon nerför en trappa och fördes till sjukhus, där hon avled några timmar senare.

I måndags omkom en man när han hoppade från ett hustak på flykt undan den fruktade varelsen.

Masshysterin sprider sig nu i den indiska huvudstaden.

Apmannen tycks vara försedd med superkrafter, och går till attack mot människor som ligger på taken och sover.

- Ett underligt morrande läte väckte mig vid ettiden på natten. Jag kunde se konturerna av en varelse som satt på taket. Han hoppade på mig och rev mig med klorna, berättar en 35-årig man för indiska The Hindustan Times.

Tusen poliser med i jakten

Totalt deltar nu 1 000 polismän i jakten på mannen, kvinnan, djuret eller vad det än är. Under tiden rapporterar allt fler människor i New Delhi att de anfallits av varelsen.

Polisen har dock fortfarande inte lyckats få in några helt trovärdiga vittnesmål eller någon förklaring till vem apmannen egentligen kan vara.

Liknade apmannen – nära lynchas

Skräcken för varelsen har tagit sig fler tragiska former. En mekaniker klädd i svart overall stämde så bra in på beskrivningen av apmannen att en grupp människor misshandlade honom och överlämnade honom till polisen.

Stark hetta och mörker

Företrädare för polisen skyller en del av uppståndelsen på många outbildade, fattiga människors tro på det övernaturliga. Deras upplevelser kan förklaras av den starka hettan och avsaknaden av elektriskt ljus, är en teori.

Nu uppmanar polisen elbolaget att se till att ljuset på hela nätterna för att lugna ner folk.

Samtidigt tog sig polisen tid att informera allmänheten om att man än så länge inte lyckats fånga varelsen, skriver nyhetsbyrån AP.

Aftonbladet tisdag:

Maria Saving