"Secret Service har bevis"

Aftonbladet besökte den omtalade strippklubben

1 av 2
Medlemskortet.
NYHETER

ATLANTA

Flickan på scenen är högst 20 år.

Förutom ett svart band på ena låret som håller en packe dollarsedlar och högklackade skor har hon inte en tråd på kroppen.

Om kungen var på Gold Club så var det det här han fick se.

Och nu påstår advokaten Nick Lotito att han vet vem som ska ha dansat för kungen.

Klubben ligger mitt i en stor gatukorsning i Buckhead, Atlantas mest exklusiva stadsdel. Taket i entrén är formad som en flygel i guld. I övrigt är lokalen svart.

I dörren möts vi av Tommy, en stadig man klädd i svart frack med guldfärgad fluga. Vi sjunker ner i de lila plyschfåtöljerna och betalar nästan hundra kronor för en öl.

På scenen är en flicka med långt, blonderat hår i färd med att ta av sig en minimal vit klänning som slutar strax ovanför skinkorna. Rockmusiken avbryts med ojämna intervaller av en "disc-jockey" som ackompanjerar med fräcka uppmaningar till flickan att visa mer.

Stoppar dollarsedlar innanför bandet

Alla i publiken är män, de flesta medelålders. Då och då går någon av dem fram till scenen. Flickan slutar dansa så att männen ska kunna stoppa endollarsedlar innanför ett svart band hon bär högt upp på låret.

En tvådelad trappa leder upp till övervåningen. Där - längs en loftgång - ligger de privata poseringsrummen, så kallade Gold rooms. Numrena i romerska siffror är upplysta i rosa

neon. Det är i ett av de här rummen som den svenske kungen påstås ha roat sig under några timmar i samband med OS i Atlanta 1996.

Tommy visar oss några av rummen. De är inte större än 4-5 kvadratmeter. Möblemanget består av spräckliga gröna soffor utplacerade längs väggarna och ett litet cafébord på golvet. Utrymmet för en flicka att utföra privat dans är minimalt. Hon är nästan tvungen att ligga i knäet på kunderna.

Bordsdans i den allmäna lokalen kostar 20 dollar men om den sker i något av de privata poseringsrummen måste kunden köpa en flaska champagne för hundratals dollar. Tidigare under dagen mötte Aftonbladet advokaten Nick Lotito på sjuttonde våningen i den federala domstolsbyggnaden där rättegången i målet mot Gold Club pågår.

Secret Service ringde i förväg

Det är han som påstår att kungen varit på strippklubben.

- Jag har gjort ytterligare efterforskningar för att försäkra mig om att inget missförstånd eller förväxling föreligger.

- Enligt mina uppgiftslämnare ringde amerikanska Secret Service i förväg till klubben och berättade att Kungen av Sverige var på väg till Gold Club. Jag skulle kunna begära ut uppgifter från Secret Service som bevisar detta faktum.

- Ett kreditkort användes för att betala för besöket. Jag vet inte om det var kungens.

"Kungen stannade minst en timme"

Lotito hävdar att kungen stannade på klubben i minst en timme. Han befann sig i ett av klubbens avskilda rum, jag tror att det var Gold Room nummer 8 och 9.

Lotitos uppgiftlämnare är olika personer anställda på klubben vars identiteter han inte vill avslöja.

Däremot svävar Lotito på den exakta tidpunkten för kungens besök. Tidigare sa han att det skedde under OS i Atlanta.

- Men det kan också ha varit före eller efter OS, säger han nu.

STRIPPKLUBBS-AFFÄREN

Wolfgang Hansson, Atlanta