”Ap-mannen är inte djur, utan människa”

Zoologer och poliser försöker stoppa paniken i Indien

NYHETER

Apmannen är ingen apa, utan en människa.

Det konstaterar en expert på Delhi Zoo efter de många rapporterna om hur "apmannen" gått till attack mot sovande människor i den indiska huvudstaden.

De nya fantombilder som indiska polisen låtit publicera är betydligt mer människoliknande än de teckningar som en tidining publicerade i går.

De senaste dagarna har berättelsen om apmannen vållat panik i Indiens huvudstad New Delhi.

65 personer säger sig ha blivit anfallna av varelsen, som både beskrivits som en korsning mellan apa och människa, en rymdvarelse och en robot.

"Kan inte vara ett djur"

Enligt uppgift i media säger nu direktören för Delhi Zoo, B S Bona, att varelsen inte kan vara ett djur. Dels eftersom apor av den storleken inte bor i Delhi-området, dels eftersom apor inte attackerar människor om de inte blir provocerade.

Två människor har hittills omkommit när de flydde undan apmannen. Men det finns också de som dragit fördel av uppståndelsen.

Tjuv greps med apmask

I går ska en man med apmask ha gripits, skriver The Hindustan Times. Enligt vad mannen har berättat för polisen är han dock bara en vanlig tjuv som valt att dra nytta av den allmänna paniken.

Eftersom beskrivningarna av varelsen har varit så varierande och stundtals så bisarra, har polisen tvekat med att gå ut med en officiell bild av apmannen.

Fantombilder

Bland annat har vittnen uppgett att de sett ett ljussken strömma ut från apmannens kropp strax efter det att de attackerats.

I går publicerades fantombilder som föreställde en figur som var till hälften man, till hälften apa.

Men att döma av de bilder som visas upp i dag tycks även polisen ha tagit ställning. Apmannen är inget djur, utan en människa.

Aftonbladet onsdag:

Maria Saving