Mentalpatient hotade flickans familj

Polisen: Han påstod sig vara mördaren

NYHETER

En 39-årig man intagen på St Sigfrids sjukhus har hotat familjen till den mördade 13-åriga flickan i Höganäs.

Både flickans anhöriga och andra i Höganäs drabbades av samtal från mannen som uppgav sig vara flickans mördare.

- Nu har vi satt stopp för detta. Det var mycket obehagligt för familjen att bli uppringd av någon som sade sig ha mördat flickan, säger Charley Nilsson, informatör vid polisen i nordvästra Skåne.

Flickan mördades den 8 maj. Sammanlagt fick cirka 15 personer en kort tid efter mordet telefonsamtal och sms-meddelandanden från en anonym person som uppgav sig vara 13-åringens mördare.

- Nu har vi spårat och identifierat honom nu. Det är en man född 1962 som suttit intagen åtminstone de senaste åtta åren.

Enligt polisen har 39-åringen dock inte varit i Höganäs.

- Den här mannen har inte haft permission sedan förra sommaren. Han kan inte ha varit i Höganäs vid tidpunkten för mordet och det är viktigt, säger Charley Nilsson

39-åringen började höra av sig bara dagar efter det brutala mordet den 8 maj.

- Samtalen och meddelandena skickades vad vi vet mellan 11 och 15 maj. På något sätt har han fått tillgång till en mobiltelefon. Exakt hur vet jag i dag inte.

Enligt polisen handlar det formellt mer om ofredanden än om några konkreta hot mot flickans familj eller övriga.

Inte intressant för mordutredningen

Vad som nu sker med 39-åringen är inte klart, men polisen betraktar inte honom som intressant för den övriga utredningen.

På fredagen hade annars inte mycket nytt framkommit i utredningen. Det fynd av kläder som gjordes är nu avfört och hade inget med mordet att göra.

- Vi har fotsatt tips om en cyklande man med bar överkropp. Vi har inte hans identitet och det är inte heller klarlagt om han har något med mordet att göra. Just nu jobbar vi med att klarlägga hans väg, säger Charley Nilsso.

Under dagen har man också hört flera ungdomar som vistats i närheten av mordplatsen i Höganäs.

- Vi har fått tag på en del av dem och identifierat dem. De har inte misstänkts för själva brottet, men det var viktigt för oss att få tala med dem och höra om de sett eller hört något.

Flera personer har också cyklat i området vid tiden för brottet. Polisen vill gärna tala med samtliga.

Caroline Olsson