Aktuellts nya chef styrelsemedlem i pr-firma

NYHETER

Aktuellts nya chef Helena Stålnert sitter i styrelsen för en pr-firma.

Firman ägs av Stålners förre sambo och utbildar bland annat politiker i att handskas med media.

Den 14 maj offentliggjordes att Stålnert blir ny chef för Aktuellt. Hon efterträder Stig Fredriksson och blir chef för en av landets mest ansedda nyhetsredaktioner.

Samtidigt avslöjas nu att Helena Stålnert är registrerad som suppleant i styrelsen för Coast Communication, ett pr-företag som sysslar med medieträning av makthavare inom politiken och näringslivet.

Företaget jobbade bland annat som konsult åt den stora pr-firma som anlitades för att lära jordbruksminister Margareta Winberg. Ministern behövde träna sig i hur man hanterar tuffa frågor från journalister samtidigt som galna ko-sjukan var hett stoff.

– För en tid sedan meddelade jag att jag inte ville sitta kvar som suppleant. Sedan är det möjligt att de inte har strukit mig, säger Helena Stålnert till Resumé.

Enligt Stålnert hoppade hon av då företaget i mars ombildades och förändrades i sin verksamhet. Men Patent- och registreringsverket PRV har ännu inte mottagit någon ändring i styrelsen.

Stålnerts förre sambo K G Rickhamre, som äger företaget, bekräftar för Resumé att Helena Stålnert finns kvar i styrelsen, men kallar det för ett "tekniskt missöde".

Caroline Olsson