”Klart AIK- anhängarna vill njuta av vårt tifo på andra sidan”

NYHETER

Bajens Fans tog inte helt oväntat sin tredje raka seger på Sportbladets fanslista i torsdags. Borde man inte då få behålla någon sorts vandringspokal?

Inför derbyt i tisdags sa båda lagens tifoansvariga att de hellre möter Bajen.

De erkänner alltså att utan Bajen är det inget riktigt derby.

Och inför derbyt på tisdag har våra motståndare på läktaren redan lämnat WO. Tror jag det. Klart att de vill koncentrera sig på att njuta av vårt tifo på andra kortsidan.

Det kommer att värma med en 3-0-seger till Bajen både på läktaren och på gräsmattan.

Skönast var att se att Peking rasat på fanslistan. I vår bortamatch där förra året upplevde jag den mest pinsamma formen av tifo genom tiderna, när ett gäng A-Teens-fans på Europas gnälligaste läktare vid två tillfällen kastade upp hålslagskonfetti ur medhavda fryspåsar (som de säkerligen snott från morsan).

Om de däremot skulle arrangera ett "griniga gubben i keps"-tifo skulle de hota till och med oss på listan.

Jag hörde för övrigt rykten om att det spelats ett VM i den lätt fjolliga sporten håcky. Vem bryr sig? Det är ju ändå bara finnarna och TV3 som tror att det är på riktigt.

Därför är det mycket glädjande att en bandyklack (Bollnäs GIF) ligger före första håckyklacken på listan.

Fotnoten om att det till 80 procent beror på spriten kan jag dessutom intyga. Vi Söderbröder är förvisso törstiga, men bollnäsarna är utan konkurrens de hårdaste jag någonsin sett på den fronten.

Supportrarna som gav plastdunken ett ansikte, typ.

På tal om bandy - glöm inte bort att det i dag bara är 159 dagar kvar till World Cup i Ljusdal. Där inleder vi marschen mot fanslistans topp tio även med bandyklacken.

Tony Johansson