”Patronerna hade klättrat tre placeringar...det kändes fjuttigt?”

NYHETER

Sportbladet kom i torsdags ut med sin årliga "fansranking".

Det är helt enkelt en lista där en jury rankar de svenska supportrarna inom svensk idrott.

En hel del prestige finns i denna lista, så helt naturligt kände man sig lite nervös när man bläddrade fram till sportsidorna. Skulle Patronerna och Gif Sundsvall ligga kvar på sin 36:e plats från förra året?

Det visade sig att vi hade klättrat, plats 33 hamnade vi på" kändes lite fjuttigt? Visserligen upp tre placeringar, men visst känns det som om vi har förtjänat att få stå med på topp 25 där Aftonbladet väljer att skriva en längre kommentar om lagen.

Det som är kul att läsa i våran lilla nomineringskommentar är att vi satsar på tifo. Mycket riktigt har vi satsat en hel del på detta fenomen och kommer även så att i fortsättningen att göra. Kul att det uppmärksammas.

Det som är mindre roligt att läsa är att vi har för lite sång. Jag tycker inte att det är där problemet ligger, alla vi som står i klacken match efter match vet att vi sjunger. Jag skulle snarare vilja skylla "problemet med sången" på IP:s akustik, en akustik som aldrig har existerat i och med den gamla arenan. Det har varit som att skrika ut i rymden"

Se bara till den senaste matchen mot TFF när vi äntligen hade tak över halva läktaren, ingen kan väl säga att våran sång hördes dåligt då? Eller som Cain Dotson uttryckte sig:

"Taket förde Patronerna till en annan dimension. Tänk när det blir tak överallt, oj, oj."

Då ska Patronerna klättra ännu högre på listan.

Andreas Lindman