”MFF Support har kommit långt genom att vara bäst när det gäller”

NYHETER

Det faktum att Hammarbys supportrar toppar fanslistan kommer säkerligen inte som en överraskning för någon.

De är en fantastisk skara support-rar som genom åren har stöttat sitt lag i vått och torrt och detta på en lika fantastisk arena (för alla utom bortasupportrarna).

Lika självklart är det för mig att Djurgårdens fans intar andraplatsen. Inte minst åstadkom man ett fantastiskt tifo i matchen mot MFF på Olympiastadion.

Mitt första frågetecken kommer på tredjeplatsen.

AIK är för mig långt efter de två förstnämnda lagens supportrar. Man får känslan av att den genuina känslan saknas.

Till stor del beror detta givetvis på Black Army och dess synnerligen låga nivå av förnuft. Trots att ledningen i föreningen jobbat hårt under senare år för att tvätta bort pundarstämpeln så finns den kvar i medvetandet. En liten men stökig och asocial grupp av AIK-anhängare förstör för så många fotbollsälskare att man nästan lider med föreningen.

Personligen ser jag Allmänna supporterklubben som ett trevligt alternativ för den som har respekt för andra människor och vill umgås med AIK-supportrar som respekterar samhällets grundläggande värderingar.

På listans femte plats hittar vi de himmelsblå bröderna. Denna vackra, ständigt växande kopparkittel med de rätta ingredienserna för att på sikt skapa Sveriges i särklass största och finaste supportergruppering växer så det knakar.

Vi har kommit långt genom att vara som bäst när det gäller på arenorna, men ödmjuka och med respekt för andra människor och organisationer utanför. Lita på att listan kommer att se annorlunda ut kommande säsong.

Till sist, Bollnäs Bandy på fjärde plats. Vet inget om deras supportrar, men jag vet att jag aldrig nånsin sett bollen i bandy trots många försök. Det sägs att den skulle vara orange. Detta låter för mig helt orimligt, bollar är ju vita. Ibland både vita och svarta faktiskt.

Magnus Eriksson