Nicole Kidman talar ut i TV

NYHETER

Skilsmässa är tufft för vem som helst.

Det säger Nicole Kidman i en ny tv-intervju angående det hastigt avslutade äktenskapet med Tom Cruise.

Hon var enligt skilsmässopappren gravid men fick missfall då Tom gjorde slut.

- Det är helt enkelt en mardröm. Man kan låtsas att man mår bra och vissa dagar gör man det också. Men andra mår man inget vidare, säger Kidman till amerikanska tv-stjärnan Oprah Winfrey.

Hon berättade själv i fredags för första gången i tv om skilsmässan från Cruise.

Enligt de dokument som lämnats in till domstolen uppger Kidman att hon var gravid i början av året. Hon bönföll Tom att inte lämna henne men han stormade ut. En kort tid senare fick Nicole Kidman missfall.

Barnet kom enligt Kidman till natten efter att paret firade sitt 10-årsjubileum den 24 december förra året.

De hade bjudit in en rad vänner som efteråt sagt att allt föreföll vara hur bra som helst mellan de bägge stjärnorna.

Tom Cruise är enligt sina advokater av en annan uppfattning. Enligt honom sprack förhållandet strax innan de firade tio år tillsammans.

Hans vänner backar upp honom och bland annat sagt att Tom lämnade Nicole för att han ansåg sig ha bevis för att hon vänstrade och hade ett förhållande men en annan.

- Det var ett riktigt äktenskap och vi älskade varandra oerhört mycket. Och jag vet inte, jag är liksom fortfarande..., säger Kidman till Oprah.

- Jag har alltid haft ett välsignat liv. Och jag har alltid trott att något hemskt ska hända. Sedan hände något riktigt hemskt. Flera riktigt hemska saker.

- Man säger till sig själv "jag måste ta itu med det här, jag måste klara detta, jag är starkare än jag tror". Och någonstans är det utifrån den situationen som verklig visdom växer, säger Kidman.

Hon vill inte prata om det verkligt jobbiga sakerna i sitt spruckna äktenskap.

- Om jag börjar svara på den typen av frågor blir det svårt. Vi har två barn, 6 och 8 år gamla, och min första skyldighet är att skydda dem, från rykten och saker i tidningarna.

- Allt jag kan säga är att det varit förfärligt. Man säger "det här händer inte mig". Men jag tar mig en bit framåt för varje dag som går.

En gång var Kidman och Cruise det hetaste paret i Hollywood. Men de lyckades inte få egna barn utan valde att adoptera.

I dag är sagan slut.

Tom Cruise har dessutom nyligen stämt porrstjärnan Chad Slater för förtal. Slater ska ha sagt till en fransk tidning att han hade ett förhållande med Cruise samtidigt som denne var gift med Nicole Kidman.

Caroline Olsson